Historiek

Zo groeide het

Elagro werd opgericht in 1963. Enkele jaren was de winkel in de Balansstraat te Antwerpen gevestigd maar vanaf 1 mei 1965 werd de zaak overgebracht naar de Steynstraat in Hoboken waar ze tot vandaag nog steeds gevestigd is.

De naam Elagro was aanvankelijk de afkorting voor Emile Lamoline Groothandel en werd later omgevormd tot Elektro Artikelen Groothandel. De zaak is dan gespecialiseerd in de verkoop van elektrisch materiaal, lampen en kabel aan professionele elektriciens, bedrijven en openbare diensten maar had tevens de verdeling van grote merken huishoudartikelen en huishoud elektro zoals Liebherr, Nestor-Martin en Gaggenau. In 1976 werd de zaak omgevormd tot een vennootschap.

In 1989 wordt er uitgekeken naar opvolging die gevonden wordt binnen de familie wanneer Lieve Segers en echtgenoot Patrick De Schepper de zaak overnemen. Service en vakkennis worden de voornaamste troeven van het bedrijf. Al snel wordt het assortiment elektro verder uitgebreid met grote huishoud electro en later ook met televisietoestellen. De eigen technische dienst staat in voor de vakkundige plaatsing, onderhoud en herstelling van de verkochte apparaten. Het wordt nog meer een elektro speciaalzaak met de beste service. Jaar na jaar worden er voor die serviceafdeling regelmatig bijscholingen gevolgd om de nieuwste technologiën meester te zijn. Het wegwerp model is niet onze stijl, in ruim 2 op 3 tussenkomsten bij problemen met huishoudtoestellen, jonger dan 10 jaar, wordt een toestel hersteld.

Om de steeds groter wordende concurrentie in de elektro-branche het hoofd te bieden wordt er besloten aan te sluiten bij een aankoopgroepering, Exellent. Samen met meer dan 400 zelfstandige electro-zaken behoren wij tot één van de krachtigste aankoopgroeperingen in België. Hierdoor kunnen wij verzekeren dat onze klanten altijd kunnen rekenen op een vakkundige informatie, een ruime keuze en een voordelige prijs en daar bovenop ook de beste service.

Al een tijdje geleden werd er gekozen om onze producten ook aan te bieden via het World Wide Web en werd een webshop ontwikkeld. Vandaag besteld, morgen geleverd is dus ook één van onze diensten, en bovenop geniet U ook als Online-klant van onze 'vakman inbegrepen' service

In de toekomst zullen wij zeker de allernieuwste trends blijven volgen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen.

We zien je graag spoedig in onze toonzaal, op onze website & -shop, Facebook pagina & -groep.

​U kan ons volgen op:

Onze website

Onze Facebook pagina

Onze Facebook groep

Lieve Segers & Patrick De Schepper

http://www.elagro.be

Anker

[]